3 manieren om je zelfvertrouwen te boosten

Vertrouwen hebben in jezelf, dat is waar zelfvertrouwen voor staat. Wie gelooft in zichzelf is gelukkiger en staat positiever in het leven dan zijn onzekere tegenpool. Het is een sleutel waar een mens kracht kan uithalen. Het zorgt er niet alleen voor dat je je beter in je vel voelt, maar ook dat je meer voldoening uit allerhande activiteiten haalt. Bovendien is het ook nog goed voor de gezondheid. Daarom dit artikel gevuld met enkele handige tips, om het leven nog net dat tikkeltje aangenamer te maken.


Een gezonde geest in een gezond lichaam


Copyright © Pixabay

Copyright © Pixabay

Het is een spreuk die nog ouder is dan de bakstenen die mijn huis vormen, maar ze klopt na al die jaren nog steeds als een bus. Het utopische verhaal rond Adam en Eva mag dan wel door de evolutietheorie van Charles Darwin van z’n voetstuk gestoten zijn, de stokoude spreuk ‘mens sana in corpore sano’ wordt zelfs door de meest kritische wetenschapper geëerd. Het is vanzelfsprekend ook al meermaals bewezen dat sporten goed voor je is. Je verbrandt er vet mee, je bouwt een spiermassa op en het complexe proces van stofwisseling dat zich in de hersenen afspeelt, zorgt ervoor dat je je goed voelt. Bovendien kun je ook je prestaties opvoeren door te trainen. Wie aan zichzelf kan bewijzen dat hij telkens meer en beter kan, zal een steeds groter wordend zelfvertrouwen ontwikkelen. Nadien voel je je gegarandeerd beter in je vel. Wat ook helpt om je goed in je vel te voelen is een goed postuur. Zorg ervoor dat je een rechte houding aanhoudt. Ineengedoken schouders wijzen op weinig zelfvertrouwen. Een rechte rug en rechte schouders hebben het tegenovergestelde resultaat.


Lach


Copyright © Pixabay

Copyright © Pixabay

Niet alleen mensen associëren lachen met gelukkig zijn, ook onze hersenen doen dat. Wie gelukkig is straalt dat ook meteen af op zijn omgeving. Omring je daarom met positieve mensen en denk zo vaak mogelijk aan positieve dingen. Een goede truc is om de dag te beginnen en af te sluiten met drie positieve gedachten. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals ‘Ik ben blij dat het vandaag mooi weer was’ of ‘Ik heb vandaag een complimentje gekregen’, maar op termijn hebben die kleine gedachten een immens groot effect op je gemoedstoestand. Zelfvertrouwen en geluk zijn nauw met elkaar verwant. Zorg er dus voor dat je je gelukkig voelt en dan komt dat zelfvertrouwen vanzelf ook wel. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Voor wie soms dagen heeft waarop het echt niet lukt om te lachen of gelukkig te zijn, volgt hier nog een extra tip. Bijt zachtjes op een balpen of een potlood, daar gaan je mondhoeken van omhoog. Zo kan je je brein wijsmaken dat je aan het lachen (en dus ook gelukkig) bent. Na een tijdje komt dat geluksgevoel er ook echt.


Daag jezelf uit


Copyright © Pixabay

Copyright © Pixabay

Wanneer je jezelf uitdaagt, dan plaats je jezelf buiten je eigen knusse comfortzone. Zo leer je niet alleen dingen bij over jezelf, je leert ook te durven. Wanneer je een uitdaging met jezelf aangaat en die succesvol voltooid, dan zal je je sowieso goed voelen. Met elke uitdaging voel je je zelfvertrouwen als het ware groeien. Zorg er alleen voor dat je de uitdagingen realistisch houdt. Leer eerst stappen voor je begint te lopen. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Kleine en realistische stapjes naar een leven vol zelfvertrouwen brengen je gegarandeerd op de goede weg. Die uitdagingen hoeven dus zeker geen ‘Wauters vs. Waes‘-gehalte te hebben. Een complimentje geven aan de kassierster of jezelf inschrijven voor een cursus zijn zeker en vast goed genoeg om mee te beginnen .

Volg deze blog op Facebook en Twitter.

8 comments

 1. Yves · mei 15, 2015

  Zeer herkenbaar ;-), succes!

  Like

 2. Pingback: Uitgelicht: Artikels om te lezen tussen het studeren door | korigineel
 3. Pingback: Uitgelicht: De Populairste Artikels in Mei | korigineel
 4. Psycholoog Bloem Blog · juni 9, 2015

  Heldere tips, tnx🌸

  Like

 5. Wen de Pen · juni 19, 2015

  Dank!

  Like

 6. Pingback: Uitgelicht: De Populairste Artikels in Juni | korigineel
 7. Rob Alberts · augustus 14, 2015

  Nu ben ik aan het leren om van het leven te genieten.

  Jouw tips helpen daarbij.

  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Korneel Dobbels · augustus 14, 2015

   Wat leuk om te lezen dat mijn tips daarbij helpen. Dat is echt een heel mooi compliment. Bedankt Rob 😉 Groot gelijk trouwens dat je van het leven wil genieten.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s