3 tips om je huid tegen de zon te beschermen

Momenteel is het weer die tijd van het jaar waarin mensen massaal hun land verlaten voor een zonniger gebied. Niets leuker dan languit bij het zwembad te liggen zonnen, terwijl je huid een mooi bruin kleurtje krijgt. In de zon liggen is jammer genoeg erg gevaarlijk voor je huid. Zeker inwoners van de Benelux moeten opletten voor de mogelijke schadelijke gevolgen van onveilig zonnen. De huid van mensen die in een doorgaans niet-zonnig land leven, is immers niet gewend aan de sterke zonnestralen. In dit artikel geef ik enkele tips mee om je huid beter te beschermen tegen de zon.


Draag kledij


Copyright © Pixabay

Copyright © Pixabay

Het lijkt bizar om in een warm vakantieland rond te lopen met bedekte armen en benen, maar toch is het één van de beste remedies tegen zonnebrand. Terwijl toeristen op het strand liggen te bakken, lopen de inwoners van de vele vakantiebestemmingen met hun kleren aan op het strand rond, omdat ze na al die jaren wel weten wat de zon met je huid doet. Het is trouwens belangrijk dat je ondanks dat je je kleren aanhoudt, nog steeds regelmatig insmeert. Bij een dunne stof kan de zon immers nog steeds je huid aanraken.


Siësta


Copyright © Pixabay

Copyright © Pixabay

De regel dat je de zon tijdens de warmste uren van de dag volledig moet proberen te vermijden, houdt al jaren aan een stuk stand. Tussen twaalf uur ’s middags en drie uur in de namiddag staat de zon namelijk op zijn hoogste punt, wat ervoor zorgt dat je veel sneller verbrandt. Onder andere in het tropische Spanje houden de inwoners van het geboorteland van onze wijlen koningin Fabiola daarom een siësta. Het is trouwens niet zo dat je niets leuk kan doen omdat je niet in de zon mag. Net als de Spanjaarden kan je ’s middags een middagdutje doen of je kan gewoonweg binnenshuis of binnen de muren van de hotelkamer een leuke activiteit organiseren. Wees creatief.


Aloë Vera


Copyright © Pixabay

Copyright © Pixabay

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je ondanks al je goede inspanningen en voorzichtigheid nog steeds verbrand bent geraakt. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit iets te maken met je huidtype of de factor die je smeert. Eens je verbrand bent, is je huid beschadigd. Gelukkig zijn er allemaal dingen die je kan doen om je huid te helpen herstellen. De beste remedie is het wondermiddel Aloë Vera. Met dit product krijg je de verbranding in minder dan een tel weg. Alhoewel er een klein percentage van de Aloë Veraplant in Aftersun zit verwerkt, is het toch beter om een echt Aloë Veraproduct te kopen. Wie de mogelijkheid heeft om de Aloë Verabescherming rechtstreeks van de plant te verkrijgen, mag er geen seconde aan twijfelen om dit ook daadwerkelijk te doen.

Volg deze blog op Facebook en Twitter.

3 comments

  1. Pingback: Uitgelicht: De Populairste Artikels in Juli | korigineel
  2. Rob Alberts · augustus 13, 2015

    De tip voor echte Aloë Veraproducten neem ik graag van je aan.

    Vriendelijke groet,

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Uitgelicht: Artikels om te lezen tussen het pauzeren door | korigineel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s