3 handige Facebookfuncties die iedereen zou moeten kennen

Facebook is officieel de grootste sociale netwerksite van het moment. Met meer dan één biljoen actieve gebruikers is het platform niet meer van het internet weg te slaan. Naast het delen van je status, toevoegen van vrienden en het deel uitmaken van verschillende relevante en minder relevante groepen, kent Facebook ook heel wat handige functies. Speciaal voor mijn trouwe lezers plaats ik drie handige functies in de kijker.


Op deze dag


Copyright © Facebook

Copyright © Facebook

‘Op deze dag’ is een relatief nieuwe functie die je kan vinden onder de noemer toepassingen aan de linkerkant van de startpagina. Je kan ervoor opteren om meldingen voor deze functie in te schakelen of je kan gewoon af en toe even op de pagina komen piepen om te zien wat er allemaal wordt weergegeven. ‘Op deze dag’ toont wat er voor jou op die dag allemaal gebeurd is op Facebook doorheen de jaren. Zo kan je zien met wie je wanneer vrienden bent geworden, verschijnen de statussen die je die dag gepost hebt en welke polls je allemaal beantwoord hebt in het verleden. De functie is extra handig om zo je gênante statussen van vroeger terug te zien zonder dat je door je hele profiel dient te scrollen. Of vind je de statussen van je jongere zelf toch nog interessant?


Activiteitenlogboek


Copyright © Facebook

Copyright © Facebook

Het activiteitenlogboek is zoals de naam al suggereert een logboek waar je al je activiteiten kan terugvinden. Je vindt de functie door op het uiterst rechtse symbool van de bovenbalk te drukken, namelijk het pijltje. Eens je in je activiteitenlogboek zit, kan je alles wat je ooit geliket, gedeeld, gepost of getagd hebt terug zien, ook de dingen die je misschien vroeger verborgen hebt. Omdat het nogal onhandig is om door meerdere jaren Facebookactiviteit te scrollen, kan je ook gebruik maken van de filters aan de rechterkant. Zo kan je specifiek zoeken naar jouw oude statussen of naar foto’s waarin je getagd bent.


Voorkeuren nieuwsoverzicht


Copyright © Facebook

Copyright © Facebook

De voorkeuren voor het nieuwsoverzicht is een oudere functie die door Facebook volledig herwerkt is. Alhoewel ik de oude functie veel handiger vond, is de vernieuwde functie nog steeds handig om te gebruiken. Zo kan je kiezen van wie je het eerste nieuwe berichten wilt zien of wie je net niet meer wil volgen. Misschien heb je wel een werkgever of familielid die je verplicht als Facebookvriend moet houden, maar die je liever niet op je Facebookmuur ziet verschijnen. Heb je per ongeluk de verkeerde persoon ontvolgd, dan kan je die met één klik weer volgen dankzij de voorkeuren voor het nieuwsoverzicht. De functie vind je net onder je activiteitenlog.

Volg deze blog op Facebook en Twitter.

4 comments

 1. Lana · oktober 11, 2015

  Handig. Zal ik zeker gebruiken! 😀

  Like

 2. helena VDD · november 6, 2015

  Ik vind dat ding van ‘op deze dag’ dus nergens eh :p

  Like

  • Korneel Dobbels · november 7, 2015

   Zou kunnen Helena. Het is een nieuwe functie die Facebook langzaamaan doorvoert. Bijgevolg is deze dus nog niet voor iedereen beschikbaar. Het is net als toen Facebook de nieuwe profielen ontwierp, toen waren er mensen met een nieuw en een oud soort profiel, maar uiteindelijk krijgt iedereen de nieuwe versie. Nog even geduld dus 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s